Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met het Infopunt en de verschillende project-gebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >
Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >
Actualiteit
Kanaal, ecologische corridor - Newsletter 9 | oktober 2022
Ontdek de 9de Newsletter van 'Kanaal, ecologische corridor'!
Meer weten >
Unieke getijdennatuur in een veilige Durmevallei
Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
Meer weten en inschrijven >
Er zit een zeehond in de Schelde in Hamme, dat is ver stroomopwaarts
Moerzeke bij Hamme is in de ban van een zeehondje. Het jonge dier zit er in de Schelde en liet zich gewillig fotograferen. Het is niet de eerste keer dat een zeehond zo ver de Schelde op zwemt, maar vaak gebeurt het niet. (Bron: VRT NWS - 18/07/2022)
Meer weten >
Waterbom over Vlaanderen zou tot 8 miljard euro schade kunnen veroorzaken
Als er een waterbom zoals die van afgelopen zomer in Wallonië, in Vlaanderen zou vallen, zou dat tot meer dan 8 miljard euro schade leiden, een stuk meer dan eerst gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe studie in opdracht van Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD), die de Mediahuis-kranten kon inkijken. Volgens de studie zou vooral Oost-Vlaanderen hard getroffen kunnen worden door overstromingen. De Vlaamse overheid doet nu een beroep op experten om Vlaanderen voor te bereiden op extreme neerslag. (Bron: VRT NWS - 14/02/2022)
Meer weten >
Stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027
Nog tot en met 14 maart 2021 liggen de ontwerpen van de stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas in openbaar onderzoek. Het belang van deze plannen valt moeilijk te overschatten. De plannen bevatten maatregelen en acties om de toestand van de watersystemen te verbeteren en het risico bij overstromingen en droogte te verminderen. Ze vormen de ruggengraat van het waterbeleid voor de komende jaren. Daarom organiseert de Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW), in samenwerking met de bekkensecretariaten, in januari 2021 een algemeen infomoment en 5 provinciale infomomenten over deze plannen.
Meer weten >
Waterbeheerplan Brussel 2022-2027
Voor de uitwerking van het nieuwe Waterbeheerplan (WBP) 2022-2027 wil Leefmilieu Brussel u graag uitnodigen voor een participatief traject. Naast het openbaar onderzoek organiseren ze inspraakmomenten om uw ideeën en behoeften voor een beter waterbeleid in Brussel te toetsen. Het doel? Burgers bij dit proces betrekken voordat ze belangrijke beslissingen nemen, zodat het nieuwe WBP een concreet instrument is voor alle Brusselaars! De kick-off van het inspraaktraject vond plaats op donderdag 26 november 2020, tijdens een eerste online bijeenkomst. Er zijn ook ontmoetingen gepland in het eerste trimester van 2021 (data volgen later).
Meer weten >