In de kijker

Unieke getijdennatuur
in een veilige Durmevallei

foto van de week


Merk jij al die veranderingen in de Durmevallei ook op? Wil je weten hoe jouw Durmevallei er in de toekomst zal uitzien? Kom dan snel kennis maken met de verschillende projectgebieden: te voet, per fiets of met de boot!
INSCHRIJVEN >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst.
AANMELDEN >

Actualiteit

Milieueducatie over de Brusselse waterlopen voor scholen

Coördinatie Zenne nodigt u uit voor een interessante én boeiende ontdekkingstocht naar het 'Water in Brussel'! Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken', educatieve wandelingen langs Brusselse waterlopen, waterkwaliteit meten van een waterloop dichtbij de school,...

Meer weten >

Demer wordt herenigd met historische meander

Van Werchter tot Diest kampt de Demervallei met overstromingen én met verdroging. Door de rivier uit haar strakke keurslijf te halen, wordt de omgeving veiliger en krijgt de natuur een flinke boost. Op verschillende plaatsen zal de Demer herenigd worden met haar natuurlijke kronkels, die afgesneden werden toen de rivier rechtgetrokken werd. Maandag starten de voorbereidingen voor het aantakken van de eerste rivierbocht in de projectzone Vinkenberg tussen Scherpenheuvel-Zichem en Diest. (bron: 10/01/2019 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Grenzeloze Schelde Nieuws nr. 79 - editie december 2018

Speciale editie 'Droogte' - We kunnen terugblikken op een uiterst warme en droge zomer. De aanhoudende hitte en het uitblijven van de nodige regenbuien zorgden de voorbije maanden voor heel wat commotie omtrent water. De droogte heeft namelijk heel wat gevolgen gehad voor de natuur en de landbouw. Ook andere sectoren zoals de scheepvaart werden hierdoor getroffen. De ondergrondse waterbekkens staan nog steeds op een laag pijl, waardoor de gevolgen van deze droogte ook nu nog steeds duidelijk merkbaar zijn.

Meer weten >

Getijdengebieden Sigmaplan geven ecosysteem Zeeschelde een boost

Elk jaar brengt het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) de toestand van de Sigmagebieden en het ecosysteem van de Zeeschelde in kaart. Ook dit jaar verscheen een rapport over het voorgaande jaar. Je kan een samenvatting lezen op de website van Sigmaplan. (bron: 7/12/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Red de Europese Waterwet

De Europese Kaderrichtlijn Water zorgde al voor de terugkeer van soorten als de ijsvogel, lepelaar en aalscholver. Help ons te voorkomen dat de waterwet versoepeld wordt. Teken de petitie!

Meer weten >

Polders van Kruibeke nog beter beleven

De Polders van Kruibeke zijn een uniek en uitgestrekt natuurgebied. Wil je wandelen, fietsen, zeldzame dier- en plantensoorten bewonderen, kunst ontdekken .. De Polders bieden elk wat wils. Die belevingsmogelijkheden breiden we nu nog uit. Binnenkort te ontdekken in de Polders: een vlonderpad doorheen het slik- en schorgebied, een belevingsplatform aan de Meiresluis, een heuse uitkijkheuvel van waar je de hele polder kunt overschouwen en een wilgentunnel. (bron: 12/11/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Algemene brochure Sigmaplan in nieuw jasje

Hoe ontstond het Sigmaplan? Wat doet het Sigmaplan vandaag? Welke ingrepen nemen we in de verschillende Sigmagebieden? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over het Sigmaplan vind je in een nieuwe algemene brochure. (bron: 06/11/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Zennekrant nr. 22 - editie juni 2018

De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

 < 1  2  3  >