In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Foto van de maand

foto van de week

Winter Wonderland © W. Poelman

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

De natuur in Vlaanderen anno 2017: het gaat goed, en het gaat ook slecht

Natuurjaar 2017 zal de boeken ingaan als het jaar van de grote droogte, de rode cijfers voor landbouwvogels en de komst van de Aziatische hoornaar. Maar het werd ook het jaar van de Otter, de Raaf en de langste beverdam.

Meer weten >

Opvolgingstocht van de Sigmawerken:
per boot en met de fiets op en langs de Zeeschelde tussen Schellebelle en Temse

SAVE THE DATE: dinsdag 3 april 2018 - De nieuwe overstromings- en natuurgebieden worden bezocht en de werking van de sigmagebieden worden uitgelegd door een terreinbezoek aan de projecten Vlassenbroek (Dendermonde) en de Bunt (Hamme).

Meer info binnenkort online >

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

Groepen kunnen gans het jaar door een wandeling, fietstocht of boottocht aanvragen met een bezoek aan de tentoonstelling over de Durmevallei en het Sigmaplan in het Infopunt Durmevallei aan Hamme-Driegoten. Voor individuele deelnemers voorzien we op geregelde tijdstippen een open activiteit. Deze activiteiten worden telkens gecombineerd met een geleid bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei.
Nieuwe data online!

Meer weten >

Brusselse Waterdagen 2018

Van zaterdag 17 tot zondag 25 maart 2018 zijn het Brusselse Waterdagen: een mooie gelegenheid om het blauwe patrimonium van de hoofdstad een week lang in de bloemetjes te zetten en de Brusselaars uit te nodigen om Brussel langs het water te ontdekken!

Meer weten >

Grenzeloze Schelde nieuws nr. 77 - editie december 2017

Speciale editie 'Klimaatadaptatie'.

Meer weten >

Het Nieuwsblad: 'Daarom maakt Vlaanderen zich zorgen nu Waalse stuwen klaar zijn'

Nu de stuwwerken op het Waalse deel van de Dender klaar zijn, wordt de druk letterlijk en figuurlijk verhoogd om in Vlaanderen een tandje bij te steken. Guido De Padt (Open VLD), burgemeester van Geraardsbergen, maakt zich zorgen: “Het duurt nog tien jaar voor alle Vlaamse stuwen zijn vernieuwd. En als één schakel in de ketting van de verhoogde afvoer ontbreekt, kan de gehele vernieuwing niet werken.”

Meer weten >

VRT NWS: 'Overstromingen blijven Dender bedreigen: werken Geraardsbergen stopgezet'

De werken aan de nieuwe stuwen op de Dender in Geraardsbergen zijn tijdelijk stilgelegd.
Die stuwen zijn nodig om overstromingen in Geraardsbergen tegen te gaan. Maar de Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning nu vernietigd. Dat betekent mogelijk opnieuw maanden vertraging in een dossier dat al tientallen jaren aansleept.

Meer weten >

De Standaard: 'Bouw stuwen stilgelegd na klacht van Milieufront'

Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) moet de bouwwerken voor een nieuw stuwencomplex in Geraardsbergen stilleggen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde de bouwvergunning na verzet van het Milieufront Omer Wattez (MOW).

Meer weten >

1  2  3  >