In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de nieuwsbrief, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Foto van de maand

foto van de week

Neerpedebeek © Coördinatie Zenne

Bezorg ons jouw foto en misschien wordt jouw foto bekroond als foto van de maand!

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)

Actualiteit

Studiedag Waterbouwkundig Laboratorium

Op donderdag 25 oktober 2018 organiseert het Waterbouwkundig Laboratorium een studiedag naar aanleiding van het 10e jaarboek rond de MONEOS-monitoring op het Waterbouwkundig Laboratorium. De studiedag gaat door vanop een boot, varend langsheen het traject Temse-Rupelmonde-Dendermonde-Temse.

Vanaf heden zijn de inschrijvingen mogelijk via deze website:
https://www.waterbouwkundiglaboratorium.be/nl/evenementen/studiedag-moneos

Ontdek de Durmevallei tijdens een bezoek aan het Infopunt Sigmaplan Durmevallei
te voet, per fiets of met de boot

Combineer een bezoek aan het Infopunt Durmevallei met een geleide wandeling, fietstocht of boottocht in de Durmevallei. De ideale manier om meer te weten over het Sigmaplan, de projectgebieden in de Durmevallei en te genieten van de prachtige natuur!

Meer weten >

Stormseizoen van start

Die prachtige nazomer vorige week? De naweeën van orkaan Helene, die eerder over de Atlantische Oceaan raasde. We hadden geluk; in Ierland en Schotland zorgde Helene voor hevige regenbuien en rukwinden. Ja hoor: het stormseizoen is begonnen. (bron: 26/09/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Visie voor Durmevallei voorgesteld: topnatuur om volop van te genieten

Op 25/09/2018 hebben de vijf Durmegemeenten samen met tien partners hun globale visie voor de Durmevallei voorgesteld. “Van de Durmevallei, van Lokeren tot Temse, één samenhangend buitengebied maken met plaats voor waterveiligheid, natuur, landbouw en recreatie en toerisme: dat is onze ambitie”, klinkt het. (bron: 25/09/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Oude Schelde in Wichelen wordt thuis voor bedreigde soorten

Het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Milieumaatschappij zijn druk in de weer aan de Oude Schelde in Wichelen, een stuk van de Schelde dat eind 19de eeuw gedempt werd en later beplant met populieren. “We graven de Oude Schelde opnieuw uit om het riviergebonden karakter van de Kalkense Meersen te herstellen en extra leefgebied te creëren voor soorten zoals de roerdomp”, klinkt het. (bron: 24/09/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Het Schelde-estuarium onder de loep

Vlaanderen en Nederland laten iedere zes jaar de toestand van het Schelde-estuarium evalueren: hoe staat het ervoor met de veiligheid, toegankelijkheid en natuurlijkheid in het gebied? En in welke richting ontwikkelt het estuarium zich? Een nieuw rapport werpt licht op de zaak. (bron: 13/09/2018 | sigmaplan.be)

Meer weten >

Milieueducatie over de Brusselse waterlopen voor scholen

Coördinatie Zenne nodigt u uit voor een interessante én boeiende ontdekkingstocht naar het 'Water in Brussel'! Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken', educatieve wandelingen langs Brusselse waterlopen, waterkwaliteit meten van een waterloop dichtbij de school,...

Meer weten >

Grenzeloze Schelde Nieuws nr. 78 - editie juni 2018

1  2  >